X

Czego szukasz?

Przepis
Przekąski na ciepło

Grillowana panini z salami i dużą ilością warzyw

Składniki

  • bułka Panini lub inna
  • kilka plasterków salami
  • 2 plastry sera żółtego
  • 3 plastry pomidora
  • 4 plasterki ogórka
  • garść porwanej sałaty lodowej
Sos:
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 łyżka majonezu
  • kilka kropel sosu tabasco
  • kilka posiekanych kaparów

Sposób przygotowania

Bułkę przekrój wzdłuż na połowę ale nie do końca. Pieczywo opiekaj na patelni grillowej przez 5 minut z zewnętrznej strony(najlepiej wtedy docisnąć np. talerzem). Składniki sosu wymieszaj i nałóż na pieczywo.
Następnie połóż plastry sera. Potem warzywa a na wierzch plastry salami. Można jeszcze wsadzić do pieca na kilka minut aby była ciepła.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również