menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Bakłażana kroimy w plastry ok. 1,5 cm. Solimy i odstawiamy na minimum 20 minut by puścił gorzki sok. Po tym czasie bakłażana wycieramy papierowym ręcznikiem i grillujemy po 2 minuty z każdej strony. Bakłażany układamy na talerzu, na każdy plaster bakłażana kładziemy plaster pomidora i pół plastra mozzarelli. Oliwę mieszamy z czosnkiem, kilkoma listkami bazylią i powstałym sosem polewamy warzywa z serem. Przyprawiamy do smaku i dekorujemy pozostałymi listkami bazylii i serwujemy.

ocena:

Grillowany bakłażan z mozzarellą

składniki

  • 1 bakłażan
  • 1 pomidor
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g mozzarelli w zalewie
  • listki bazylii
  • oliwa
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Bakłażana kroimy w plastry ok. 1,5 cm. Solimy i odstawiamy na minimum 20 minut by puścił gorzki sok. Po tym czasie bakłażana wycieramy papierowym ręcznikiem i grillujemy po 2 minuty z każdej strony. Bakłażany układamy na talerzu, na każdy plaster bakłażana kładziemy plaster pomidora i pół plastra mozzarelli. Oliwę mieszamy z czosnkiem, kilkoma listkami bazylią i powstałym sosem polewamy warzywa z serem. Przyprawiamy do smaku i dekorujemy pozostałymi listkami bazylii i serwujemy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję