menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rozpal grilla.

Łososia podziel na 4 części. W misce, wymieszaj resztę składników marynaty. Zamarynuj rybę i nadziej na patyk do szaszłyków.

Rybne szaszłyczki opiekaj na mocno rozgrzanym grillu, po 3 minuty z każdej strony.

Wszystkie składniki sosu, włóż do słoiczka. Wymieszaj składniki mocno potrząsając naczyniem.

W misce wymieszaj: sałatę, ziemniaki, rzodkiewki oraz ogórka.

Sałatę polej sosem i podawaj z szaszłykiem z łososia.

ocena:

Grillowany szaszłyk z łososia z sałatką z nowalijek

składniki

Sos:

  • 80 ml oliwy
  • Sok z 1 cytryny
  • ½ pęczka koperku, drobno posiekana
  • 1 ząbek czosnku utarty
  • 1 łyżeczka miodu
  • Sól, pieprz

Sałatka:

  • 1 sałata masłowa
  • 200 g małych młodych ziemniaków, ugotowanych w mundurkach
  • 8 rzodkiewek pokrojonych w plasterki
  • 2 ogórki gruntowe, pokrojone w półplasterki

Łosoś:

  • 250 g filetu z łososia
  • Pół łyżeczki curry
  • 1 łyżka oliwy
  • kawałek imbiru wielkości połowy korka od wina, utarty
  • 2 łyżki sosu sojowego

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rozpal grilla.

Łososia podziel na 4 części. W misce, wymieszaj resztę składników marynaty. Zamarynuj rybę i nadziej na patyk do szaszłyków.

Rybne szaszłyczki opiekaj na mocno rozgrzanym grillu, po 3 minuty z każdej strony.

Wszystkie składniki sosu, włóż do słoiczka. Wymieszaj składniki mocno potrząsając naczyniem.

W misce wymieszaj: sałatę, ziemniaki, rzodkiewki oraz ogórka.

Sałatę polej sosem i podawaj z szaszłykiem z łososia.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję