menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wlewamy piwo do rondelka i wolno podgrzewamy. Wrzucamy cynamon i goździki. Źółtka ucieramy z cukrem do białości. Wlewamy krem do gorącego piwa dokładnie mieszamy, aż piwo zgęstnieje, nie gotujemy! Napój podajemy gorący.

ocena:

Grzane piwo z żółtkiem

składniki

  • 500-600 ml jasnego piwa
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki cukru
  • 4 goździki
  • szczypta cynamonu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wlewamy piwo do rondelka i wolno podgrzewamy. Wrzucamy cynamon i goździki. Źółtka ucieramy z cukrem do białości. Wlewamy krem do gorącego piwa dokładnie mieszamy, aż piwo zgęstnieje, nie gotujemy! Napój podajemy gorący.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję