X

Czego szukasz?

Przepis
Przekąski na ciepło

Grzanki z móżdżkiem

Składniki

10 kromek z podłużnej bułki lub pieczywa tostowego
300 g móżdżku
1 cebula
3 łyżki śmietany
2 łyżki masła
1 jajko
natka pietruszki
1 łyżka octu
sól, pieprz

Sposób przygotowania

Móżdżek najpierw moczymy w wodzie, następnie oczyszczamy z błon, zalewamy wodą z octem i solą, gotujemy przez 10 minut. Kromki układamy na blasze posmarowanej masłem. Cebulę obieramy i siekamy, smażymy na łyżce masła, dodajemy pokrojony móżdżek, jajo i śmietanę. Smażymy aż jajo się zetnie. Doprawiamy solą i pieprzem. Nakładamy na kromki chleba i wkładamy na 6 minut do piekarnika. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również