menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pieczarki smażymy na patelni lub w piekarniku – smarujemy je olejem i pieczemy 12 minut. Czosnek siekamy, i ucieramy z solą i masłem. Smarujemy nim kromki i zapiekamy je przez 5-7 minut na zloty kolor w temperaturze 180ºC. Nakładamy na kromki pokrojone w plastry pomidory oraz pieczarki, posypujemy solą i pieprzem, zapiekamy jeszcze przez 2-3 minuty. Przed podaniem posypujemy świeżą bazylią.

ocena:

Grzanki z pieczarkami i pomidorami

składniki

  • 4 kromki pieczywa tostowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g pieczarek
  • 200 g pomidorów
  • 30 g masła
  • 2 łyżki oleju
  • pół łyżeczki bazylii lub pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pieczarki smażymy na patelni lub w piekarniku – smarujemy je olejem i pieczemy 12 minut. Czosnek siekamy, i ucieramy z solą i masłem. Smarujemy nim kromki i zapiekamy je przez 5-7 minut na zloty kolor w temperaturze 180ºC. Nakładamy na kromki pokrojone w plastry pomidory oraz pieczarki, posypujemy solą i pieprzem, zapiekamy jeszcze przez 2-3 minuty. Przed podaniem posypujemy świeżą bazylią.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję