X

Czego szukasz?

Przepis
Przekąski na ciepło

Grzanki z rokpolem

Składniki

-4 kromki pszennego chleba lub tosty
-2 ząbki czosnku
-100 g rokpola
-1 łyżka śmietany
-1 łyżka posiekanych orzechów włoskich
-4 liście sałaty
-1 cytryna
-sól, pieprz

Sposób przygotowania

Kromki chleba lub tosty opiekamy w opiekaczu lub na patelni albo w piekarniku (bez tłuszczu). Ser ucieramy ze śmietaną. Kromki nacieramy czosnkiem i nakładamy na nie serek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC na 7 minut. Wyjmujemy i układamy na liściach sałaty skropionej sokiem z cytryny. Posypujemy posiekanymi orzechami.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również