menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kromki chleba lub tosty opiekamy w opiekaczu lub na patelni albo w piekarniku (bez tłuszczu). Ser ucieramy ze śmietaną. Kromki nacieramy czosnkiem i nakładamy na nie serek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC na 7 minut. Wyjmujemy i układamy na liściach sałaty skropionej sokiem z cytryny. Posypujemy posiekanymi orzechami.

ocena:

Grzanki z rokpolem

składniki

-4 kromki pszennego chleba lub tosty
-2 ząbki czosnku
-100 g rokpola
-1 łyżka śmietany
-1 łyżka posiekanych orzechów włoskich
-4 liście sałaty
-1 cytryna
-sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kromki chleba lub tosty opiekamy w opiekaczu lub na patelni albo w piekarniku (bez tłuszczu). Ser ucieramy ze śmietaną. Kromki nacieramy czosnkiem i nakładamy na nie serek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC na 7 minut. Wyjmujemy i układamy na liściach sałaty skropionej sokiem z cytryny. Posypujemy posiekanymi orzechami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję