menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Śliwki moczymy co najmniej 2 godziny w wodzie. Grzanki smarujemy masłem, obkładamy kawałkami osączonych śliwek, grubo posiekanymi orzechami i posypujemy cynamonem. Obkładamy plasterkiem żółtego sera i zapiekamy ok. 5 minut w nagrzanym do 180ºC piekarniku.

ocena:

Grzanki ze śliwkami i orzechami

składniki

-4 kromki pszennego pieczywa, np.: tostowego, lub żytniego
-25 g masła
-kilka suszonych śliwek
-2-3 orzechy włoskie
-100 g żółtego sera
-cynamon

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Śliwki moczymy co najmniej 2 godziny w wodzie. Grzanki smarujemy masłem, obkładamy kawałkami osączonych śliwek, grubo posiekanymi orzechami i posypujemy cynamonem. Obkładamy plasterkiem żółtego sera i zapiekamy ok. 5 minut w nagrzanym do 180ºC piekarniku.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję