menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Grzyby czyścimy, płuczemy i osączamy. Następnie zalewamy gorącą wodą i dusimy 20 minut z solą i zielem angielskim. Od czasu do czasu mieszamy. Pod koniec duszenia dodajemy resztę przypraw i mieszamy. Przekładamy do wyparzonych słoików i przez godzinę pasteryzujemy. Pasteryzację powtarzamy po 24 godzinach (gotujemy 30 minut).

ocena:

Grzyby leśne duszone

składniki

  • 2 kg grzybów leśnych (mogą być mieszane)
  • 500 ml wody
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • 1 łyżka octu
  • cukier, sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Grzyby czyścimy, płuczemy i osączamy. Następnie zalewamy gorącą wodą i dusimy 20 minut z solą i zielem angielskim. Od czasu do czasu mieszamy. Pod koniec duszenia dodajemy resztę przypraw i mieszamy. Przekładamy do wyparzonych słoików i przez godzinę pasteryzujemy. Pasteryzację powtarzamy po 24 godzinach (gotujemy 30 minut).

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję