menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Grzyby czyścimy, płuczemy i osączamy. Zalewamy wrzątkiem z solą i gotujemy przez 5 minut. Odcedzamy i studzimy. Cebule obieramy i kroimy w talarki. Układamy grzyby w szklanym lub w kamionkowym naczyniu warstwami na przemian z cebulą i przyprawami. Przykrywamy talerzykiem, obciążamy i przez 3 dni trzymamy w temperaturze pokojowej. Potem przenosimy je w chłodne miejsce.

ocena:

Grzyby leśne kiszone

składniki

  • 2 kg grzybów leśnych – mieszanych
  • 2 cebule
  • 2 liście laurowe
  • po 6 ziaren pieprzu i ziela angielskiego
  • 35-40 g soli
  • 1 łyżeczka cukru

 

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Grzyby czyścimy, płuczemy i osączamy. Zalewamy wrzątkiem z solą i gotujemy przez 5 minut. Odcedzamy i studzimy. Cebule obieramy i kroimy w talarki. Układamy grzyby w szklanym lub w kamionkowym naczyniu warstwami na przemian z cebulą i przyprawami. Przykrywamy talerzykiem, obciążamy i przez 3 dni trzymamy w temperaturze pokojowej. Potem przenosimy je w chłodne miejsce.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję