menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Awokado przetnij na pół, wyjmij pestkę, łyżką wydłub miąższ ze skórki i przełóż do miski. Resztę składników drobno posiekaj, dodaj do miąższu, dopraw całość solą, sokiem z limonki, ugnieć widelcem. I gotowe. Guacamole polecam jako dodatek do warzyw, mięsa, pysznych kanapek i sandwichy.

ocena:

Guacamole

składniki

  • 2 dojrzałe awokado
  • 1 ząbek czosnku
  • sok z 1 limonki 
  • pół paparyczki chilli 
  • pół pęczka kolendry 
  • sól morska

     

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Awokado przetnij na pół, wyjmij pestkę, łyżką wydłub miąższ ze skórki i przełóż do miski. Resztę składników drobno posiekaj, dodaj do miąższu, dopraw całość solą, sokiem z limonki, ugnieć widelcem. I gotowe. Guacamole polecam jako dodatek do warzyw, mięsa, pysznych kanapek i sandwichy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję