menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Czosnek siekamy lub rozgniatamy. Pomidory po sparzeniu obieramy ze skórki i kroimy w grube plastry. Mięso obsmażamy na oliwie, dodajemy do niego szklankę ciepłego wywaru, czosnek a następnie pozostały wywar. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i przekładamy do brytfanki. Na wierzchu układamy plastry pomidorów. Wkładamy na 30 minut do nagrzanego do 170ºC piekarnika. Potrawę podajemy posypaną natką pietruszki.

ocena:

Gulasz z jagnięciny

składniki

  • 1 kg jagnięciny bez kości
  • 750 ml wywaru warzywnego (może być z kostki)
  • 600 g pomidorów
  • 1 główka czosnku
  • pęczek natki pietruszki
  • 100 ml oliwy lub oleju
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Czosnek siekamy lub rozgniatamy. Pomidory po sparzeniu obieramy ze skórki i kroimy w grube plastry. Mięso obsmażamy na oliwie, dodajemy do niego szklankę ciepłego wywaru, czosnek a następnie pozostały wywar. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i przekładamy do brytfanki. Na wierzchu układamy plastry pomidorów. Wkładamy na 30 minut do nagrzanego do 170ºC piekarnika. Potrawę podajemy posypaną natką pietruszki.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję