menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso polać maceratem ( 2 łyżki oleju, sos sojowy, szczypta pieprzu, sól ) i wetrzeć go w mięso. Zostawić przykryte na 1 godzinę. Rozgrzać na patelni 1 łyżkę oleju i 1 łyżkę masła. Wrzucić mięso i smażyć na rumiano. Dodać na patelnię resztę maceratu i 1 szklankę wody. Zagotować – przelać do garnka. Pieczarki oczyścić ( większe przekroić na pół ) i usmażyć na rumiano na 1 łyżce oleju i 1 łyżce masła . Przełożyć do garnka z mięsem. Boczek pokroić drobno i wysmażyć na skraweczki. Dorzucić na patelnię z boczkiem pokrojoną w ,, piórka „ cebulę i dosmażyć tak by się zarumieniła. Wlać na patelnię ½ szklanki wody – zagotować – przełożyć do garnka. Dusić 45 minut. Doprawić do smaku pieprzem, papryką. Wrzucić kopytka ( jeśli są większe to przekroić na połówki ). Wymieszać chwilę dusić na małym gazie .

ocena:

Gulasz z kopytkami

składniki

300 g mięsa na gulasz z kurczaka
150 g pieczarek
100 g boczku wędzonego – gotowanego
4 średnie cebule
1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego
sól, pieprz mielony czarny
papryka mielona słodka
olej
2 łyżki masła
Przepis na kopytka

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso polać maceratem ( 2 łyżki oleju, sos sojowy, szczypta pieprzu, sól ) i wetrzeć go w mięso. Zostawić przykryte na 1 godzinę. Rozgrzać na patelni 1 łyżkę oleju i 1 łyżkę masła. Wrzucić mięso i smażyć na rumiano. Dodać na patelnię resztę maceratu i 1 szklankę wody. Zagotować – przelać do garnka. Pieczarki oczyścić ( większe przekroić na pół ) i usmażyć na rumiano na 1 łyżce oleju i 1 łyżce masła . Przełożyć do garnka z mięsem. Boczek pokroić drobno i wysmażyć na skraweczki. Dorzucić na patelnię z boczkiem pokrojoną w ,, piórka „ cebulę i dosmażyć tak by się zarumieniła. Wlać na patelnię ½ szklanki wody – zagotować – przełożyć do garnka. Dusić 45 minut. Doprawić do smaku pieprzem, papryką. Wrzucić kopytka ( jeśli są większe to przekroić na połówki ). Wymieszać chwilę dusić na małym gazie .

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję