menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Czosnek siekamy i ucieramy z solą. Filety płuczemy, osuszamy, kroimy w kostkę, oprószamy pieprzem, smarujemy czosnkiem z solą oraz sokiem z cytryny. Odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce. Następnie rozgrzewamy tłuszcz na patelni. Rybę posypujemy mąką i smażymy na złoty kolor. Rybę zdejmujemy z patelni i na tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę, gdy się zeszkli, dodajemy rybę i wino. Po 5-10 minut do sosu dodajemy śmietanę wymieszaną z solą, pieprzem, natka pietruszki oraz koncentratem. Mieszamy, zagotowujemy i serwujemy.

ocena:

Gulasz z morszczuka

składniki

  • 700 g filetów z morszczuka
  • 2-3 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 125 ml wytrawnego wina
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 200 ml śmietany 30%
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki mąki
  • 50 ml oleju
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Czosnek siekamy i ucieramy z solą. Filety płuczemy, osuszamy, kroimy w kostkę, oprószamy pieprzem, smarujemy czosnkiem z solą oraz sokiem z cytryny. Odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce. Następnie rozgrzewamy tłuszcz na patelni. Rybę posypujemy mąką i smażymy na złoty kolor. Rybę zdejmujemy z patelni i na tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę, gdy się zeszkli, dodajemy rybę i wino. Po 5-10 minut do sosu dodajemy śmietanę wymieszaną z solą, pieprzem, natka pietruszki oraz koncentratem. Mieszamy, zagotowujemy i serwujemy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję