menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso nacieramy wszystkimi suchymi przyprawami, smarujemy oliwą, przesypujemy szczypiorkiem, pietruszką i lubczykiem, skrapiamy octem, szczelnie zawijamy i wkładamy do lodówki na przynajmniej 6 godzin. Wyjmujemy z lodówki pół godziny przed dalszą obróbką cieplną, aby mięso doszło do temperatury pokojowej. Rozgrzewamy w rondlu do wysokiej temperatury masło z oliwą i wrzucamy mięso, dokładnie obsmażając ze wszystkich stron. Wkładamy pomidory i podlewając winem dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 2 do 3 godzin. Smacznego

ocena:

Gulasz ziołowy

składniki

  • 1/2 kg świeżej, pokrajanej w grube kawałki wołowiny gulaszowej
  • 2 łyżki oliwy czosnkowej
  • 1 średni, drobno posiekany pęczek szczypioru
  • 2 łyżeczki suszonego majeranku
  • 2 łyżeczki suszonego rozmarynu
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka drobno posiekanej natki lubczyku
  • 1 łyżka winnego octu
  • 2 łyżki masła
  • 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina
  • 1 szklanka grubo zmiksowanych pomidorów
    sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso nacieramy wszystkimi suchymi przyprawami, smarujemy oliwą, przesypujemy szczypiorkiem, pietruszką i lubczykiem, skrapiamy octem, szczelnie zawijamy i wkładamy do lodówki na przynajmniej 6 godzin. Wyjmujemy z lodówki pół godziny przed dalszą obróbką cieplną, aby mięso doszło do temperatury pokojowej. Rozgrzewamy w rondlu do wysokiej temperatury masło z oliwą i wrzucamy mięso, dokładnie obsmażając ze wszystkich stron. Wkładamy pomidory i podlewając winem dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 2 do 3 godzin. Smacznego

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję