menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

 Zacznij od dipu będzie miał czas się przegryźć. Do miseczki z jogurtem dodaj starty czosnek i natkę, przypraw solą odstaw w chłodne miejsce. Zajmij się hamburgerami.

Mięso mielone wołowe (najlepiej nie za chude) włóż do miski, dodaj cebulę pokrojoną w drobną kostkę, wbij do środka jajko. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj całość do połączenia składników.

Uformuj 4 burgery, posmaruj z wierzchu olejem aby nie przywarły. Ułóż na dobrze rozgrzanym ruszcie i grilluj po 3-4 minuty z każdej strony. Ewentualnie jeśli pogoda spłata figla, użyj patelni grillowej.

Zdejmij mięso na deskę i daj mu odpocząć. Bułki przekrój na pół zrumień na grillu, posmaruj sosem ułóż sałatę,  mięso oraz resztę dodatków.

Złóż hamburgera i smacznego.

ocena:

Hamburgery rodzinnie

składniki

  • 500g mielonej wołowiny
  • 1 jajko
  • połowa cebuli
  • sól, pieprz
  • odrobina oleju roślinnego do posmarowania burgerów
  • Dodatki:
  • 4 bułki do hamburgerów
  • 8 plasterków pomidora
  • 4 plasterki cebuli
  • 8 plasterków ogórka kiszonego
  • 4 liście sałaty

Dip:

  •  200ml jogurtu greckiego
  •  1-2 ząbki czosnku
  •  1 łyżka posiekanej natki
  •  sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

 Zacznij od dipu będzie miał czas się przegryźć. Do miseczki z jogurtem dodaj starty czosnek i natkę, przypraw solą odstaw w chłodne miejsce. Zajmij się hamburgerami.

Mięso mielone wołowe (najlepiej nie za chude) włóż do miski, dodaj cebulę pokrojoną w drobną kostkę, wbij do środka jajko. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj całość do połączenia składników.

Uformuj 4 burgery, posmaruj z wierzchu olejem aby nie przywarły. Ułóż na dobrze rozgrzanym ruszcie i grilluj po 3-4 minuty z każdej strony. Ewentualnie jeśli pogoda spłata figla, użyj patelni grillowej.

Zdejmij mięso na deskę i daj mu odpocząć. Bułki przekrój na pół zrumień na grillu, posmaruj sosem ułóż sałatę,  mięso oraz resztę dodatków.

Złóż hamburgera i smacznego.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję