menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso dokładnie wyrabiamy z olejem, żubrówką, drobno posiekanym czosnkiem, i majerankiem, wkładamy do lodówki na przynajmniej 4 godziny. Z lodówki wyjmujemy około pół godziny przed pieczeniem aby mięso doszło do temperatury pokojowej.  Z masy mięsnej formujemy hamburgery w zależności od wielkości bułek. Rozgrzewamy grill do wysokiej temperatury i wkładamy hamburgery na posmarowany oliwą ruszt. Przewracamy na drugą stronę po 3-4 minutach i układamy na wierzch plasterki sera. Pieczemy jeszcze około 3 do 5 minut (w zależności od upodobań krwistości). W tym samym czasie układamy do grilla (nie w bezposredniej bliskości ognia) posmarowane lekko wodą rozkrojone bułki. Ciepłe bułki smarujemy wewnątrz sosem chrzanowym, nakładamy listek sałaty, hamburgera, przyprawiamy solą i pieprzem, odrobinę salsy, plasterek pomidora i cebuli. Smacznego

ocena:

Hamburgery żubrowe

składniki

  • 1/2 kg świeżej grubo mielonej wołowiny stekowej
  • 1/4 szklanki żubrówki
  • 1 łyżka oleju
  • 1 główka czosnku
  • 2 łyżeczki suszonego majeranku
  • kilka plastrów twardego żółtego sera
  • sól i pieprz do smaku
  • bułki
  • liście sałaty
  • cienkie krążki cebuli
  • salsa
  • pokrajany świeży pomidor
    sos chrzanowy

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso dokładnie wyrabiamy z olejem, żubrówką, drobno posiekanym czosnkiem, i majerankiem, wkładamy do lodówki na przynajmniej 4 godziny. Z lodówki wyjmujemy około pół godziny przed pieczeniem aby mięso doszło do temperatury pokojowej.  Z masy mięsnej formujemy hamburgery w zależności od wielkości bułek. Rozgrzewamy grill do wysokiej temperatury i wkładamy hamburgery na posmarowany oliwą ruszt. Przewracamy na drugą stronę po 3-4 minutach i układamy na wierzch plasterki sera. Pieczemy jeszcze około 3 do 5 minut (w zależności od upodobań krwistości). W tym samym czasie układamy do grilla (nie w bezposredniej bliskości ognia) posmarowane lekko wodą rozkrojone bułki. Ciepłe bułki smarujemy wewnątrz sosem chrzanowym, nakładamy listek sałaty, hamburgera, przyprawiamy solą i pieprzem, odrobinę salsy, plasterek pomidora i cebuli. Smacznego

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję