X

Czego szukasz?

Przepis
Ryby

Ikra smażona – Kaszuby

Składniki

  • ok. 500 g Ikry świeżych ryb
  • 1 duża cebula
  • 4 łyżki masła
  • sól

Sposób przygotowania

Przepis szczególnie przydatny dla miłośników wędkarstwa, którzy chcą skrzętnie zagospodarować resztki ryb po wypatroszeniu. Ikrę myjemy, usuwamy z niej błony. Cebulę obieramy i drobno siekamy, wrzucamy na roztopione i rozgrzane masło, gdy się zeszkli dodajemy ikrę i smażymy razem na małym ogniu, pod przykryciem. Solimy do smaku. Tak przygotowana ikra jest smacznym dodatkiem do ziemniaków lub chleba (grzanek).

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również