menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W garnku na małym ogniu zagotuj wywar. Dodaj utartą na grubych oczkach marchewkę. Na patelni rozgrzej połowę oliwy. Posiekaj drobno cebulę, czosnek i imbir. Zeszklij całość na małym ogniu.
Po 2 minutach dodaj posiekaną papryczkę chilli. Kiedy całość będzie miękka wsyp garam masalę i smaż jeszcze minutę. Podsmażoną cebulę, czosnek, imbir oraz chilli do wywaru.
Następnie wsyp soczewicę oraz dodaj pomidory w puszce oraz cieciorkę. Kiedy zupa się zagotuje dodaj ryż. Na tej samą patelnie wlej pozostałą oliwę i podsmaż cukinię i paprykę pokrojoną w kostkę 1×1 cm.
Smaż około 5 minut i dodaj do zupy. Czas na ziemniaki pokrojone w kostkę wrzuć je do zupy. Dopraw sosem sojowym, solą. Kiedy ziemniaki będą miękkie zupa jest gotowa. Na koniec dodaj posiekaną kolendrę

ocena:

Indyjska zupa vege

składniki

  • 1,5 litra wywaru warzywnego
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • kawałek imbiru wielkości korka do wina
  • 1 mała cukinia
  • 1 papryka czerwona
  • 2 puszki pomidorów
  • 200 g soczewicy czerwonej
  • puszka cieciorki
  • 300 g obranych ziemniaków
  • 100 g ryżu
  • 1 pęczek kolendry
  • pół papryczki chilli
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 marchewki
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka przyprawy garam masala
  • sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W garnku na małym ogniu zagotuj wywar. Dodaj utartą na grubych oczkach marchewkę. Na patelni rozgrzej połowę oliwy. Posiekaj drobno cebulę, czosnek i imbir. Zeszklij całość na małym ogniu.
Po 2 minutach dodaj posiekaną papryczkę chilli. Kiedy całość będzie miękka wsyp garam masalę i smaż jeszcze minutę. Podsmażoną cebulę, czosnek, imbir oraz chilli do wywaru.
Następnie wsyp soczewicę oraz dodaj pomidory w puszce oraz cieciorkę. Kiedy zupa się zagotuje dodaj ryż. Na tej samą patelnie wlej pozostałą oliwę i podsmaż cukinię i paprykę pokrojoną w kostkę 1×1 cm.
Smaż około 5 minut i dodaj do zupy. Czas na ziemniaki pokrojone w kostkę wrzuć je do zupy. Dopraw sosem sojowym, solą. Kiedy ziemniaki będą miękkie zupa jest gotowa. Na koniec dodaj posiekaną kolendrę

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję