poziom skomplikowania:
W garnku na małym ogniu zagotuj wywar. Dodaj utartą na grubych oczkach marchewkę. Na patelni rozgrzej połowę oliwy. Posiekaj drobno cebulę, czosnek i imbir. Zeszklij całość na małym ogniu.
Po 2 minutach dodaj posiekaną papryczkę chilli. Kiedy całość będzie miękka wsyp garam masalę i smaż jeszcze minutę. Podsmażoną cebulę, czosnek, imbir oraz chilli do wywaru.
Następnie wsyp soczewicę oraz dodaj pomidory w puszce oraz cieciorkę. Kiedy zupa się zagotuje dodaj ryż. Na tej samą patelnie wlej pozostałą oliwę i podsmaż cukinię i paprykę pokrojoną w kostkę 1×1 cm.
Smaż około 5 minut i dodaj do zupy. Czas na ziemniaki pokrojone w kostkę wrzuć je do zupy. Dopraw sosem sojowym, solą. Kiedy ziemniaki będą miękkie zupa jest gotowa. Na koniec dodaj posiekaną kolendrę
Indyjska zupa vege
składniki
poziom skomplikowania:
W garnku na małym ogniu zagotuj wywar. Dodaj utartą na grubych oczkach marchewkę. Na patelni rozgrzej połowę oliwy. Posiekaj drobno cebulę, czosnek i imbir. Zeszklij całość na małym ogniu.
Po 2 minutach dodaj posiekaną papryczkę chilli. Kiedy całość będzie miękka wsyp garam masalę i smaż jeszcze minutę. Podsmażoną cebulę, czosnek, imbir oraz chilli do wywaru.
Następnie wsyp soczewicę oraz dodaj pomidory w puszce oraz cieciorkę. Kiedy zupa się zagotuje dodaj ryż. Na tej samą patelnie wlej pozostałą oliwę i podsmaż cukinię i paprykę pokrojoną w kostkę 1×1 cm.
Smaż około 5 minut i dodaj do zupy. Czas na ziemniaki pokrojone w kostkę wrzuć je do zupy. Dopraw sosem sojowym, solą. Kiedy ziemniaki będą miękkie zupa jest gotowa. Na koniec dodaj posiekaną kolendrę