menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Czosnek obierz i utrzyj. W misce połącz 50 ml oleju, czosnek, sos sojowy, curry, oregano, sporą szczyptę pieprzu i dokładnie wymieszaj. Pierś pokrój na duże plastry 3-4. Włóż do marynaty i odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce. Po tym czasie, rozgrzej pozostały olej i podsmaż indyka. Na rumiano z każdej strony. Wywar wymieszaj z pozostałą marynatą, wlej na patelnię. Całość duś pod przykryciem, przez 10 minut . Po tym czasie dodaj owoce i duś jeszcze 10 minut. Na końcu jeżeli trzeba, dopraw solą i pieprzem. Podawaj z ryżem i sałatą vinegreat.

 

 

Więcej przepisów znajdziecie w bezpłatnej aplikacji SimplyTastly

(więcej na www.SimplyTastly.pl )

 

 

ocena:

Indyk z owocami

składniki

  • 600 g piersi z indyka
  • 100 g suszonych moreli
  • 100 g suszonych żurawin
  • 50 ml wywaru drobiowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka oregano
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 100 ml oleju
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Czosnek obierz i utrzyj. W misce połącz 50 ml oleju, czosnek, sos sojowy, curry, oregano, sporą szczyptę pieprzu i dokładnie wymieszaj. Pierś pokrój na duże plastry 3-4. Włóż do marynaty i odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce. Po tym czasie, rozgrzej pozostały olej i podsmaż indyka. Na rumiano z każdej strony. Wywar wymieszaj z pozostałą marynatą, wlej na patelnię. Całość duś pod przykryciem, przez 10 minut . Po tym czasie dodaj owoce i duś jeszcze 10 minut. Na końcu jeżeli trzeba, dopraw solą i pieprzem. Podawaj z ryżem i sałatą vinegreat.

 

 

Więcej przepisów znajdziecie w bezpłatnej aplikacji SimplyTastly

(więcej na www.SimplyTastly.pl )

 

 

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję