menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jagnięcinę myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Ocet zagotowujemy z wodą oraz ziołami. Gorącą marynatą zalewamy mięso i odstawiamy na całą noc w chłodne miejsce. Następnego dnia przygotowujemy szpinak. Liście myjemy, osączamy, siekamy i dusimy na łyżce masła z kilkoma łyżkami wody, dodajemy posiekany, utarty z odrobiną soli czosnek, solimy. Na każdy osączony z marynaty plaster jagnięciny nakładamy szpinak, zwijamy mięso w rulon i spinamy wykałaczką. Układamy rolady w brytfannie, podlewamy kilkoma łyżkami oliwy i pieczemy godzinę w temperaturze170-180ºC. Podlewamy od czasu do czasu wodą.

ocena:

Jagnięcina ze szpinakiem

składniki

  • 800 g jagnięciny bez kości
  • 500 g świeżych liści szpinaku
  • 750 ml wody
  • 250 ml octu 10%
  • 3 ząbki czosnku
  • po pół łyżeczki: oregano, tymianku
  • 5 łyżek oliwy lub oleju
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jagnięcinę myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Ocet zagotowujemy z wodą oraz ziołami. Gorącą marynatą zalewamy mięso i odstawiamy na całą noc w chłodne miejsce. Następnego dnia przygotowujemy szpinak. Liście myjemy, osączamy, siekamy i dusimy na łyżce masła z kilkoma łyżkami wody, dodajemy posiekany, utarty z odrobiną soli czosnek, solimy. Na każdy osączony z marynaty plaster jagnięciny nakładamy szpinak, zwijamy mięso w rulon i spinamy wykałaczką. Układamy rolady w brytfannie, podlewamy kilkoma łyżkami oliwy i pieczemy godzinę w temperaturze170-180ºC. Podlewamy od czasu do czasu wodą.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję