menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Zaczynamy od słoniny, a więc nietypowo dla jajecznicy. Kroimy ją w kostkę i topimy, dodajemy pokrojoną w kostkę bułkę i ją zrumieniamy. Osobno w misce mieszamy rozbite jaja i starty oscypek, wlewamy na patelnię, solimy i wolno podgrzewamy ciągle mieszając. Można podać jajecznicę posypaną posiekaną natką pietruszki.

ocena:

Jajecznica po bacowsku

składniki

  • 10 jajek
  • 100 g oscypka
  • 100 g słoniny
  • 125 ml mleka
  • 150 g bułki lub razowego chleba
  • sól do smaku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Zaczynamy od słoniny, a więc nietypowo dla jajecznicy. Kroimy ją w kostkę i topimy, dodajemy pokrojoną w kostkę bułkę i ją zrumieniamy. Osobno w misce mieszamy rozbite jaja i starty oscypek, wlewamy na patelnię, solimy i wolno podgrzewamy ciągle mieszając. Można podać jajecznicę posypaną posiekaną natką pietruszki.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję