menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Filety moczymy ok. 12 godzin, zmieniając kilka razy wodę, ostatni raz moczymy je w mleku, osączamy i kroimy w paski. Jaja ubijamy z mlekiem, dodajemy śledzia i szczypiorek. Rozgrzewamy na patelni masło, wlewamy jaja ze śledziem i smażymy mieszając. Doprawiamy do smaku mieloną papryką, ostrożnie solimy i pieprzymy.

ocena:

Jajecznica ze śledziem

składniki

  • 5 jajek
  • 80 g filetów solonych
  • 80 ml mleka
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • szczypta mielonej papryki
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz
 
Sposób przyrządzania:

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Filety moczymy ok. 12 godzin, zmieniając kilka razy wodę, ostatni raz moczymy je w mleku, osączamy i kroimy w paski. Jaja ubijamy z mlekiem, dodajemy śledzia i szczypiorek. Rozgrzewamy na patelni masło, wlewamy jaja ze śledziem i smażymy mieszając. Doprawiamy do smaku mieloną papryką, ostrożnie solimy i pieprzymy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję