menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Świeże liście szpinaku płuczemy i wrzucamy na kilka minut do lekko posłodzonego wrzątku. Gdy są miękkie, odcedzamy je i siekamy. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, czosnek siekamy, ucieramy z solą. Rozgrzewamy na patelni oliwę i smażymy pieczarki, następnie dodajemy masło, szpinak, łyżkę śmietany oraz czosnek. Smażymy razem przez 2-3 minuty. Na koniec wbijamy jaja i smażymy, mieszając, aż uzyskamy jajecznicę o naszej ulubionej konsystencji.

ocena:

Jajecznica ze szpinakiem

składniki

  • 5 jajek
  • pół szklanki świeżego szpinaku
  • 3-4 pieczarki
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oliwy
  • sól, pieprz, cukier

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Świeże liście szpinaku płuczemy i wrzucamy na kilka minut do lekko posłodzonego wrzątku. Gdy są miękkie, odcedzamy je i siekamy. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, czosnek siekamy, ucieramy z solą. Rozgrzewamy na patelni oliwę i smażymy pieczarki, następnie dodajemy masło, szpinak, łyżkę śmietany oraz czosnek. Smażymy razem przez 2-3 minuty. Na koniec wbijamy jaja i smażymy, mieszając, aż uzyskamy jajecznicę o naszej ulubionej konsystencji.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję