menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jaja przekrajemy wzdłuż na pół. Wyjmujemy żółtka i ucieramy je na jednolitą masę z łyżką kawioru, koniakiem, sokiem z cytryny, majonezem, solą i pieprzem. Tak przygotowanym nadzieniem wypełniamy białka. Dekorujemy pozostałym kawiorem, gałązkami koperku i szczypiorkiem

ocena:

Jajka faszerowane kawiorem

składniki

  • 4 jajka ugotowane na twardo i obrane ze skorupek
  • 3 łyżki gęstego majonezu
  • 3 łyżki kawioru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka koniaku
  • 4 gałązki koperku
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól, biały pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jaja przekrajemy wzdłuż na pół. Wyjmujemy żółtka i ucieramy je na jednolitą masę z łyżką kawioru, koniakiem, sokiem z cytryny, majonezem, solą i pieprzem. Tak przygotowanym nadzieniem wypełniamy białka. Dekorujemy pozostałym kawiorem, gałązkami koperku i szczypiorkiem

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję