menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jajka gotujemy na pół twardo – 5 minut. Studzimy i delikatnie obieramy. Sos beszamelowy (100 ml) mieszamy z tartym żółtym serem. Jaja obtaczamy w mące, w sosie beszamelowym z serem i w tartej bułce. Smażymy w głębokim tłuszczu i odcedzamy. Resztę sosu beszamelowego gotujemy z rozmrożonym i odciśniętym szpinakiem. Cały czas mieszamy, dodajemy posiekany ząbek czosnku, a po zdjęciu z ognia jeszcze doprawiamy i łączymy ze śmietaną. Sos wylewamy na półmisek i układamy w nim osączone, usmażone jaja.

ocena:

Jajka panierowane z beszamelem

składniki

  • 8 jajka
  • 100 ml sosu beszamelowego
  • 50 g tartego żółtego sera
  • 100 g tartej bułki
  • 2 łyżki mąki
  • #Sos:
  • 400 ml sosu beszamelowego
  • 50 g śmietany
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 g szpinaku lub szczawiu
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jajka gotujemy na pół twardo – 5 minut. Studzimy i delikatnie obieramy. Sos beszamelowy (100 ml) mieszamy z tartym żółtym serem. Jaja obtaczamy w mące, w sosie beszamelowym z serem i w tartej bułce. Smażymy w głębokim tłuszczu i odcedzamy. Resztę sosu beszamelowego gotujemy z rozmrożonym i odciśniętym szpinakiem. Cały czas mieszamy, dodajemy posiekany ząbek czosnku, a po zdjęciu z ognia jeszcze doprawiamy i łączymy ze śmietaną. Sos wylewamy na półmisek i układamy w nim osączone, usmażone jaja.