X

Czego szukasz?

Przepis

Jajka panierowane z beszamelem to pyszna i sycąca propozycja na obiad lub elegancką przekąskę dla całej rodziny. Ta prosta w przygotowaniu potrawa zachwyci smakiem i aromatem, a dodatek beszamelowego sosu z szpinakiem sprawi, że danie nabierze wyjątkowego charakteru. Spróbuj tego przepisu i pozwól sobie na chwilę kulinarnej przyjemności!

Jajka panierowane z beszamelem: wyjątkowa przekąska dla każdego

Składniki:

  • 8 jajek
  • 100 ml sosu beszamelowego
  • 50 g tartego żółtego sera
  • 100 g tartej bułki
  • 2 łyżki mąki

Składniki na Sos:

  • 400 ml sosu beszamelowego
  • 50 g śmietany
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 g szpinaku lub szczawiu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Krok 1:

Najpierw gotujemy jajka na półtwardo przez około 5 minut. Następnie studzimy je i delikatnie obieramy ze skorupek. W osobnej misce mieszamy 100 ml sosu beszamelowego z tartym żółtym serem. Jaja obtaczamy kolejno w mące, w przygotowanym sosie beszamelowym z serem, a na końcu w tartej bułce. Smażymy nasze panierowane jajka na głębokim tłuszczu, aż staną się złociste i chrupiące. Następnie odsączamy je z nadmiaru tłuszczu. Teraz przygotowujemy sos: w rondelku gotujemy pozostałe 400 ml sosu beszamelowego razem z rozmrożonym i odciśniętym szpinakiem. Dodajemy posiekany ząbek czosnku i dokładnie mieszamy. Na końcu doprawiamy sos solą i pieprzem oraz łączymy go ze śmietaną. Na półmisku układamy osączone, usmażone jaja i polewamy je przygotowanym sosem beszamelowym z szpinakiem.

Jajka panierowane z beszamelem

Jajka panierowane z beszamelem to wyjątkowa przekąska, która zachwyci smakiem i aromatem każdego, kto ją spróbuje. Prosty w przygotowaniu, ale niezwykle smaczny, ten przepis na pewno stanie się hitem Twojego menu. Spróbuj go już dziś i ciesz się wyjątkowym smakiem!

Podsumowując mam nadzieję, że potrawa wyszła obłędne! Jeśli chcesz być na bieżąco z innymi moimi i Bogusi przepisami to zapraszam na Facebook Instagram

Więcej inspiracji z pewnością znajdziesz >> TUTAJ <<

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również