menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jajka gotujemy w osolonej wodzie przez 3 minuty. Następnie studzimy, obieramy. Z wszystkich składników robimy sos. Grzybki oraz ogórka siekamy, dodajemy do sosu. Podajemy jaja przepiórcze polane sosem.

ocena:

Jajka przepiórcze na wielkanocnym sosie

składniki

  • 20 jajek przepiórczych

Sos:

  • 100 g majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki grzybków marynowanych
  • 1 łyżka szczypiorku
  • 2 łyżki rzeżuchy
  • 1 ogórek kiszony lub 1 korniszon
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jajka gotujemy w osolonej wodzie przez 3 minuty. Następnie studzimy, obieramy. Z wszystkich składników robimy sos. Grzybki oraz ogórka siekamy, dodajemy do sosu. Podajemy jaja przepiórcze polane sosem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję