menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jaja gotujemy na twardo 3-5 minut, ochładzamy i obieramy. Przygotowujemy sos: mieszamy majonez, koncentrat, imbir, śmietanę i musztardę. Paprykę, ogórka kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do sosu pokrojone marynaty, i szczypiorek (2 łyżki), doprawiamy do smaku mieloną papryką, solą i pieprzem. Przygotowujemy łódeczki z umytych liści cykorii. Na każdej łódeczce kładziemy dwa obrane i przekrojone jajka przepiórcze, dekorujemy je sosem. Układamy na każdym liściu jedna szyjkę rakową. Posypujemy z wierzchu resztą szczypiorku

ocena:

Jajka przepiórcze

składniki

-30 jajek przepiórczych
-15 szyjek rakowych
-250 ml majonezu, 3 łyżki śmietany 22%
-3 łyżki posiekanego szczypiorku, 1 ogórek kiszony lub korniszon
-1 papryka konserwowa, 1 łyżeczka musztardy
-1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
-1 łyżeczka cienko poszatkowanego, świeżego imbiru
-szczypta ostrej mielonej papryki lub chilli
-2–3 cykorie, sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jaja gotujemy na twardo 3-5 minut, ochładzamy i obieramy. Przygotowujemy sos: mieszamy majonez, koncentrat, imbir, śmietanę i musztardę. Paprykę, ogórka kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do sosu pokrojone marynaty, i szczypiorek (2 łyżki), doprawiamy do smaku mieloną papryką, solą i pieprzem. Przygotowujemy łódeczki z umytych liści cykorii. Na każdej łódeczce kładziemy dwa obrane i przekrojone jajka przepiórcze, dekorujemy je sosem. Układamy na każdym liściu jedna szyjkę rakową. Posypujemy z wierzchu resztą szczypiorku

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję