menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Na patelni rozpuszczamy masło i rozbijamy na nie jaja. Smażymy na dużym ogniu, żeby białka się szybko ścięły. Jedni wolą jaja mniej, inni bardziej ścięte, stąd jeżeli chcemy, żeby żółtka się całkiem ścięły, zmniejszamy ogień i czekamy, żeby „doszły”. Przed podaniem posypujemy solą i pieprzem.

ocena:

Jajka sadzone – przepis podstawowy

składniki

  • 2 jajka na osobę
  • 1 łyżeczka masła
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Na patelni rozpuszczamy masło i rozbijamy na nie jaja. Smażymy na dużym ogniu, żeby białka się szybko ścięły. Jedni wolą jaja mniej, inni bardziej ścięte, stąd jeżeli chcemy, żeby żółtka się całkiem ścięły, zmniejszamy ogień i czekamy, żeby „doszły”. Przed podaniem posypujemy solą i pieprzem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję