menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jajka moczymy 12 godzin w wodzie z dodatkiem soli i kminku, a następnie gotujemy w tej samej wodzie przez 3 godziny. Uzupełniamy wodę w miarę jej odparowywania. Po ugotowaniu jaja studzimy. Obieramy i podajemy na zimno z  sosami. Białka mają żółtawy kolor i charakterystyczny smak.

ocena:

Jajka w kminku po staropolsku 1

składniki

  • 10 jajek
  • 100 g kminku
  • 1 łyżka soli
  • 1 l wody

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jajka moczymy 12 godzin w wodzie z dodatkiem soli i kminku, a następnie gotujemy w tej samej wodzie przez 3 godziny. Uzupełniamy wodę w miarę jej odparowywania. Po ugotowaniu jaja studzimy. Obieramy i podajemy na zimno z  sosami. Białka mają żółtawy kolor i charakterystyczny smak.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję