menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Dwie kokilki smarujemy masłem. Na dno każdej z nich wlewamy śmietankę wymieszaną z chili, papryką lub szafranem. Na wierzch wbijamy po jednym jajku, solimy i pieprzymy. Miskę napełniamy gorąca wodą i wstawiamy do niej kokilki z jajami, tak, żeby woda sięgała do połowy ich wysokości. Wkładamy miskę z kokilkami do piekarnika nagrzanego do 180ºC na 8 minut. Przed podaniem możemy posypać posiekaną zieleniną (szczypiorkiem, koperkiem lub pietruszką).

ocena:

Jajka w kokilkach 1

składniki

  • 2 jajka
  • 70 ml śmietany 30%
  • szczypta chili, słodkiej papryki, lub szafranu
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Dwie kokilki smarujemy masłem. Na dno każdej z nich wlewamy śmietankę wymieszaną z chili, papryką lub szafranem. Na wierzch wbijamy po jednym jajku, solimy i pieprzymy. Miskę napełniamy gorąca wodą i wstawiamy do niej kokilki z jajami, tak, żeby woda sięgała do połowy ich wysokości. Wkładamy miskę z kokilkami do piekarnika nagrzanego do 180ºC na 8 minut. Przed podaniem możemy posypać posiekaną zieleniną (szczypiorkiem, koperkiem lub pietruszką).

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję