menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kokilki smarujemy masłem i posypujemy orzechami. Śmietanę mieszamy z solą i pieprzem. Oddzielamy białka od żółtek. Ubijamy pianę z białek i szczypty soli. Nakładamy do kokilek pianę z białek, w środek wkładamy żółtko, polewamy śmietaną i posypujemy tartym oscypkiem. Zapiekamy 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC.

ocena:

Jajka w kokilkach 2

składniki

  • 2 jajka
  • 2 łyżki śmietany 18-22%
  • 2 łyżki startego drobno oscypka
  • 2 łyżeczki drobno posiekanych orzechów włoskich lub laskowych
  • 1 łyżeczka masła
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kokilki smarujemy masłem i posypujemy orzechami. Śmietanę mieszamy z solą i pieprzem. Oddzielamy białka od żółtek. Ubijamy pianę z białek i szczypty soli. Nakładamy do kokilek pianę z białek, w środek wkładamy żółtko, polewamy śmietaną i posypujemy tartym oscypkiem. Zapiekamy 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję