menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jajka obierz ze skorupek, przekrój na pół i wyjmij żółtka. Źółtka z każdych 2 jajek połóż oddzielnie.Farsz z łososiem: koperek, pstrąga i żółtka drobno posiekaj, dodaj majonez, pieprz i dobrze wymieszaj by całość miała konsystencję pasty. Farsz ziołowy: koperek, natkę, szczypiorek i żółtko drobno posiekaj, dodaj majonez, sól, pieprz i dobrze wymieszaj by całość miała konsystencję pasty.  W otwór po żółtku nałóż ozdobnie przygotowane pasty i udekoruj całość kiełkami.

ocena:

Jajka wielkanocne na 2 sposoby

składniki

  • 4 ugotowane na twardo jajka
Farsz z łososiem wędzonym:
  • 2 łyżki koperku,
  • 200 g wędzonego Łososia,
  • 4 łyżki majonezu,
  • pieprz
Farsz ziołowy:
  • 1 łyżka koperku
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 1 łyża szczypiorku
  • 4 łyżki majonezu
  • ew. różne kiełki do dekoracji
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jajka obierz ze skorupek, przekrój na pół i wyjmij żółtka. Źółtka z każdych 2 jajek połóż oddzielnie.Farsz z łososiem: koperek, pstrąga i żółtka drobno posiekaj, dodaj majonez, pieprz i dobrze wymieszaj by całość miała konsystencję pasty. Farsz ziołowy: koperek, natkę, szczypiorek i żółtko drobno posiekaj, dodaj majonez, sól, pieprz i dobrze wymieszaj by całość miała konsystencję pasty.  W otwór po żółtku nałóż ozdobnie przygotowane pasty i udekoruj całość kiełkami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję