menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kapustę poszatkować,cebulę pokroić w kostkę,jabłko obrać i utrzeć na grubych oczkach tarki. Warzywa wymieszać z przyprawami, olejem i octem winnym. Odstawić na ok 30 minut, by składniki się przegryzły.

ocena:

Jesienna surówka z czerwonej kapusty

składniki

  • 1/2  kg kapusty czerwonej
  • 1  duże kwaskowate jabłko(reneta/antonówka)
  • 1  średniej wielkości cebula
  • szczypta cukru
  • ćwierć łyżeczki soli
  • 1 łyżka octu winnego
  • pieprz, kminek do smaku
  • 2 łyżki oleju

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kapustę poszatkować,cebulę pokroić w kostkę,jabłko obrać i utrzeć na grubych oczkach tarki. Warzywa wymieszać z przyprawami, olejem i octem winnym. Odstawić na ok 30 minut, by składniki się przegryzły.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję