menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

To przepis Ani z Mlecznej Drogi. Mleko podgrzewaj w kąpieli wodnej (w garnku umieszczonym w większym garnku napełnionym wodą) do temp. 92 st. C po czym schłodź do 42 st. C. Dodaj bakterie jogurtowe w ilości podanej na opakowaniu, wymieszaj i odstaw w ciepłe miejsce o temp. 42 st. C. miejsce . Jogurt powinien się inkubować od 4 do 6 godzin. Następnie schłodź jogurt w lodówce. Po kilku godzinach jest gotowy do zjedzenia. Wszystkie dodatki do produkcji sera można kupić u dystrybutora artykułów dla serowarów Agrovis lub przez internet, np. na Allegro.

ocena:

Jogurt naturalny – Mleczna Droga

składniki

  • mleko
  • bakterie jogurtowe

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

To przepis Ani z Mlecznej Drogi. Mleko podgrzewaj w kąpieli wodnej (w garnku umieszczonym w większym garnku napełnionym wodą) do temp. 92 st. C po czym schłodź do 42 st. C. Dodaj bakterie jogurtowe w ilości podanej na opakowaniu, wymieszaj i odstaw w ciepłe miejsce o temp. 42 st. C. miejsce . Jogurt powinien się inkubować od 4 do 6 godzin. Następnie schłodź jogurt w lodówce. Po kilku godzinach jest gotowy do zjedzenia. Wszystkie dodatki do produkcji sera można kupić u dystrybutora artykułów dla serowarów Agrovis lub przez internet, np. na Allegro.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję