menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kaczkę myjemy, osuszamy, nacieramy solą, pieprzem i majerankiem. Pieczemy w temperaturze 180° przez 90-100 minut. Średnio liczymy 40 minut pieczenia, na każdy kilogram wagi.

ocena:

Kaczka pieczona

składniki

  • 1 kaczka
  • 1 łyżka majeranku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kaczkę myjemy, osuszamy, nacieramy solą, pieprzem i majerankiem. Pieczemy w temperaturze 180° przez 90-100 minut. Średnio liczymy 40 minut pieczenia, na każdy kilogram wagi.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję