menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w grubą kostkę. Do jabłek dodaj cynamon, miód, skrop sokiem z cytryny i wymieszaj. Kaczkę natrzyj z zewnątrz i od wewnątrz solą, pieprzem, majerankiem oraz roztartym czosnkiem i pozostaw na 3-4 godziny w lodówce. Następnie wypełnij wnętrze kaczki wcześniej przygotowanym farszem i zepnij ją wykałaczką. Kaczkę piecz 1 godzinę na każdy kilogram w temperaturze 180°C.

ocena:

Kaczka z jabłkami i żurawiną

składniki

  • 1 kaczka – ok. 2 kg
  • 4 ząbki czosnku
  • 700 g jabłek
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 3 łyżki miodu,
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w grubą kostkę. Do jabłek dodaj cynamon, miód, skrop sokiem z cytryny i wymieszaj. Kaczkę natrzyj z zewnątrz i od wewnątrz solą, pieprzem, majerankiem oraz roztartym czosnkiem i pozostaw na 3-4 godziny w lodówce. Następnie wypełnij wnętrze kaczki wcześniej przygotowanym farszem i zepnij ją wykałaczką. Kaczkę piecz 1 godzinę na każdy kilogram w temperaturze 180°C.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję