menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pieczywo smarujemy masłem. Na duże kromki nakładamy plastry cielęciny, na małe nakładamy połówki plastrów. Majonez ucieramy lub miksujemy z tuńczykiem, doprawiamy pieprzem i sokiem z cytryny (ew. solą – ale zawsze w przypadku majonezu musimy uważać, żeby nie przesolić). Nakładamy na każdą kanapkę trochę majonezu tuńczykowego i ozdabiamy zieleniną.

ocena:

Kanapka z cielęciną i tunczykiem

składniki

-4 kromki czerstwego pszennego pieczywa lub 8 kromek podłużnej bułki
-4 cienki duże plastry upieczonej cielęciny
-2 łyżki tuńczyka  w sosie własnym
-2 łyżki majonezu
-listek ozdobnej sałaty lub gałązka ozdobnej pietruszki
-sok z cytryny do smaku
-masło do posmarowania
-sól, biały pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pieczywo smarujemy masłem. Na duże kromki nakładamy plastry cielęciny, na małe nakładamy połówki plastrów. Majonez ucieramy lub miksujemy z tuńczykiem, doprawiamy pieprzem i sokiem z cytryny (ew. solą – ale zawsze w przypadku majonezu musimy uważać, żeby nie przesolić). Nakładamy na każdą kanapkę trochę majonezu tuńczykowego i ozdabiamy zieleniną.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję