menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Bryndzę mieszamy z posiekanym czosnkiem i mieloną papryką lub chilli. Smarujemy pastą kanapki. Większe kroimy na pół. Na każdej kanapce układamy po plasterku kurczaka i przybieramy pokrojoną w cienki paski czerwoną papryką i odrobiną posiekanego szczypiorku.

ocena:

Kanapka z kurczakiem i bryndzą

składniki

  • 4 kromki pieczywa tostowego
  • 70 g bryndzy
  • 4 duże lub 8 małych plastrów wędzonego kurczaka
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta chilli lub ostrej papryki
  • szczypiorek
  • pół czerwonej papryki
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Bryndzę mieszamy z posiekanym czosnkiem i mieloną papryką lub chilli. Smarujemy pastą kanapki. Większe kroimy na pół. Na każdej kanapce układamy po plasterku kurczaka i przybieramy pokrojoną w cienki paski czerwoną papryką i odrobiną posiekanego szczypiorku.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję