menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Śmietanę mieszamy z kaparami i sokiem z cytryny, ok. pół łyżeczki, smarujemy chleb. Posypujemy świeżo zmielonym różnokolorowym pieprzem Duże kromki dzielimy na połówki. Plastry łososia dzielimy na szerokie paski, które zwijamy w ruloniki, nakładamy na kanapki i ozdabiamy świeżym koperkiem.

ocena:

Kanapka z łososiem

składniki

  • 4 kromki żytniego chleba
  • 4 plastry łososia
  • 50 ml gęstej śmietany
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka kaparów
  • koperek
  • różnokolorowy pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Śmietanę mieszamy z kaparami i sokiem z cytryny, ok. pół łyżeczki, smarujemy chleb. Posypujemy świeżo zmielonym różnokolorowym pieprzem Duże kromki dzielimy na połówki. Plastry łososia dzielimy na szerokie paski, które zwijamy w ruloniki, nakładamy na kanapki i ozdabiamy świeżym koperkiem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję