menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Śmietanę mieszamy ze zmielonymi orzechami i smarujemy nią kromki chleba, posypujemy pieprzem. Jeśli kromki są duże, to dzielimy je na pół. Nakładamy na każdą kanapkę pół plastra szynki wędzonej i plasterek brzoskwini lub kawałek osączonego ananasa. Przybieramy małym kawałkiem pietruszki lub sałaty.

ocena:

Kanapka z szynką

składniki

  • 4 kromki chleba pszennego
  • 4 plastry szynki wędzonej staropolskiej
  • 1 łyżka obranych orzechów włoskich
  • 50 ml gęstej śmietany
  • ozdobna sałata lub gałązka karbowanej pietruszki
  • pół brzoskwini lub krążek ananasa
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Śmietanę mieszamy ze zmielonymi orzechami i smarujemy nią kromki chleba, posypujemy pieprzem. Jeśli kromki są duże, to dzielimy je na pół. Nakładamy na każdą kanapkę pół plastra szynki wędzonej i plasterek brzoskwini lub kawałek osączonego ananasa. Przybieramy małym kawałkiem pietruszki lub sałaty.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję