X

Czego szukasz?

Przepis
Przekąski na zimnoŚniadania

Kanapka z wędzonym łososiem i awokado

Kanapki to chyba najbardziej popularne śniadania, bo kto nie lubi kanapek? Ja uwielbiam i często się nimi żywię 🙂 Szybkie i łatwe w przygotowaniu z ogromem możliwości smakowych. Dzisiaj moja mała wariacja, kanapka z wędzonym łososiem i awokado. Z pewnością to połączenie zasmakuje każdemu z Was. 

Kanapka z wędzonym łososiem i awokado

Składniki:

  • 4 kromki np. żytniego pieczywa
  • 125 g łososia wędzonego na zimno, jeśli wolisz daj wędzonego na ciepło
  • 1 awokado
  • 1 łyżka soku z limonki
  • sos miodowo musztardowy Roleski
  • sól, pieprz
  • Do dekoracji np.: świeży ogórek, pomidorki koktajlowe, szczypiorek

Przygotowanie:

Krok 1:

Awokado przetnij na pół, następnie wyjmij pestkę (w pestkę wbij nóż i tak z łatwością pozbędziesz się pestki)  i wydrąż łyżką miąższ. Zmiksuj z dodatkiem soku z limonki, dopraw solą i pieprzem. Spróbuj w razie potrzeby jeszcze szalej z przyprawami. 

Krok 2:

Pieczywo opiecz na grzanki. Metoda dowolna np.: toster, piekarnik lub patelnia grillowa. Na opieczonym żytnim pieczywie rozprowadź pastę z awokado, następnie ułóż plaster wędzonego łososia. Udekoruj ogórkiem, pomidorkiem i szczypiorkiem

Krok 3:

Na koniec polej sosem miodowo musztardowym, dla dopełnienia smaku. Kanapka z wędzonym łososiem kapitalnie sprawdza się jako przekąska na imprezach.

Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami to zapraszam na Instagram i Facebook.

A więcej pysznych przekąsek znajdziesz >>TUTAJ << Koniecznie zajrzyj!

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również