menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kapustę poszatkować, ziemniaki pokroić w kostkę i włożyć do gotującego się wywaru. Dodać sól, pieprz w ziarenkach (kilka szt.) i liść laurowy. Gotować pod przykryciem. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w kostkę. Jarzyny podsmażyć razem z pokrojonym w kosteczkę boczkiem. Gdy kapusta będzie już miękka dodać boczek z jarzynami i pokrojone w plasterki jabłka i odstawić z ognia ale garnek nakryć przykrywką. Posypać zieleniną.

ocena:

Kapuśniak litewski

składniki

  • 1 średniej wielkości kapusta
  • 2 l wywaru z mięsa
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 2 jabłka
  • 5 ziemniaków
  • 10 dag świeżego boczku
  • sól, pieprz, liśc laurowy
  • zielona pietruszka albo koperek

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kapustę poszatkować, ziemniaki pokroić w kostkę i włożyć do gotującego się wywaru. Dodać sól, pieprz w ziarenkach (kilka szt.) i liść laurowy. Gotować pod przykryciem. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w kostkę. Jarzyny podsmażyć razem z pokrojonym w kosteczkę boczkiem. Gdy kapusta będzie już miękka dodać boczek z jarzynami i pokrojone w plasterki jabłka i odstawić z ognia ale garnek nakryć przykrywką. Posypać zieleniną.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję