menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

2 l wywaru lub wody
250 ml śmietany
500 g kiszonej kapusty
100 g fasoli perłowej
5 ziemniaków
150 g wędzonki: boczek, ogonówka
duża cebula
1-2 ząbki czosnku
1 łyżka mąki, sól, pieprz

ocena:

Kapuśniak z fasolą

składniki

Fasolę płuczemy, zalewamy wodą i zostawiamy na co najmniej 2 godziny. Gotujemy w wodzie, w której się moczyła. Kapustę kroimy, zalewamy litrem wywaru i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu. Ziemniaki obieramy, płuczemy, kroimy w kostkę, zalewamy drugim litrem wywaru i gotujemy do miękkości. Cebulę i wędzonkę kroimy w kostkę i przesmażamy, dodajemy łyżkę mąki. Łączymy razem ziemniaki i kapustę, obydwa wywary, cebulę z boczkiem i fasolę. Zagotowujemy. Doprawiamy zupę śmietaną i przyprawami.

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

2 l wywaru lub wody
250 ml śmietany
500 g kiszonej kapusty
100 g fasoli perłowej
5 ziemniaków
150 g wędzonki: boczek, ogonówka
duża cebula
1-2 ząbki czosnku
1 łyżka mąki, sól, pieprz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję