menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki kroimy w kostkę, marchew i pietruszkę drobno siekamy i wrzucamy do bulionu. Gotujemy około pół godziny, aż warzywa będą miękkie. Cebulę kroimy w ćwierć talarki a czosnek drobno siekamy. Rozgrzewamy na patelni masło, podsmażamy cebulę z czosnkiem i wrzucamy do gotującej się zupy. Kapustę szatkujemy i wrzucamy do zupy, na sam koniec gotowania (nie na dłużej jak 10 minut, aby kapusta nam się nie rozgotowała). Smacznego

ocena:

Kapuśniak z włoskiej kapusty

składniki

  • 1 środkowa część włoskiej kapusty (około 20 dkg)
  • 1 średnia marchewka
  • 1 średnia pietruszka
  • 1 średnia cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 1 średnia cebula
  • 3 małe ziemniaki
  • 1 łyżka masła
  • 1 1/2 – 2 litrów bulionu drobiowo – wołowego
  • sól i pieprz do smaku
opcjonalnie
  • … możemy dodać do gotowania kapuśniaku, 1 całą suszoną paprykę … chętnie używam suszoną z rodziny Chili, – Anaheim, – jest w miarę łagodna w smaku.

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki kroimy w kostkę, marchew i pietruszkę drobno siekamy i wrzucamy do bulionu. Gotujemy około pół godziny, aż warzywa będą miękkie. Cebulę kroimy w ćwierć talarki a czosnek drobno siekamy. Rozgrzewamy na patelni masło, podsmażamy cebulę z czosnkiem i wrzucamy do gotującej się zupy. Kapustę szatkujemy i wrzucamy do zupy, na sam koniec gotowania (nie na dłużej jak 10 minut, aby kapusta nam się nie rozgotowała). Smacznego

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję