menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kapustę oczyścić z wierzchnich liści.odciąć końce głąba, umyć i drobno pokroić. W dużym garnku roztopić smalec, dodać drobno pokrojoną cebulę i podsmażyć. Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę. Dodać wraz z kapusta do podsmażanej cebulki. Nalać tyle wrzącej wody, aby przykryła kapustę z ziemniakami, wymieszać i gotować na małym ogniu. Kiełbasę pokroić w plastry lub w kostkę, dodać do gotującej się kapusty z ziemniakami. Kostkę rosołową rozpuścić w małej ilości wody, dodać do gotującej się zupy. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem i gałką.

ocena:

Kapuśniak ze świeżej kapusty z ziemniakami i kiełbasą

składniki

  • 1 główka kapusty (ok.1 kg)
  • 1/2 kg ziemniaków
  • 50 g smalcu
  • 1 cebula
  • 1 kostka rosołowa
  • 400 g kiełbasy zwyczajnej
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kapustę oczyścić z wierzchnich liści.odciąć końce głąba, umyć i drobno pokroić. W dużym garnku roztopić smalec, dodać drobno pokrojoną cebulę i podsmażyć. Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę. Dodać wraz z kapusta do podsmażanej cebulki. Nalać tyle wrzącej wody, aby przykryła kapustę z ziemniakami, wymieszać i gotować na małym ogniu. Kiełbasę pokroić w plastry lub w kostkę, dodać do gotującej się kapusty z ziemniakami. Kostkę rosołową rozpuścić w małej ilości wody, dodać do gotującej się zupy. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem i gałką.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję