menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Karkówkę kroimy na plastry grubości około 3 cm. Czosnek siekamy. Z wszystkich składników przyrządzamy bejcę. Dokładnie smarujemy nią steki z karkówki i odstawiamy na kilka godzin do lodówki . Grillujemy na mocno rozgrzanym węglu 10-15 minut. Taka karkówka najlepiej smakuje z grilla, ale z powodzeniem przygotujecie ją również na patelni.

ocena:

Karkówka w musztardzie z grilla

składniki

  • 600 g Karkówki
  • 4 łyżki musztardy
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki suszonego majeranku
  • 1 łyżeczka miodu
  • 100 ml oleju
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Karkówkę kroimy na plastry grubości około 3 cm. Czosnek siekamy. Z wszystkich składników przyrządzamy bejcę. Dokładnie smarujemy nią steki z karkówki i odstawiamy na kilka godzin do lodówki . Grillujemy na mocno rozgrzanym węglu 10-15 minut. Taka karkówka najlepiej smakuje z grilla, ale z powodzeniem przygotujecie ją również na patelni.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję