menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, jarzyny obieramy. Wszystkie warzywa gotujemy z żeberkami, liściem laurowym i zielem angielskim. Robimy zasmażkę z mąki i masła. Mięso z żeberek kroimy i wrzucamy z powrotem do zupy, dodajemy zasmażkę, przyprawy, posiekaną zieloną pietruszkę. Uwaga! Dużą cebulę kroimy na pół, kładziemy na płycie kuchennej i zrumieniamy. Dodajemy do zupy pod koniec gotowania.

ocena:

Kartoflanka śląska

składniki

-1 kg ziemniaków
-pół selera
-2 pietruszki
-3 marchewki
-liść laurowy, ziele angielskie
-1 cebula,
-zielona pietruszka
-żeberka wędzone
-50 g masła
-2 łyżki mąki
-sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, jarzyny obieramy. Wszystkie warzywa gotujemy z żeberkami, liściem laurowym i zielem angielskim. Robimy zasmażkę z mąki i masła. Mięso z żeberek kroimy i wrzucamy z powrotem do zupy, dodajemy zasmażkę, przyprawy, posiekaną zieloną pietruszkę. Uwaga! Dużą cebulę kroimy na pół, kładziemy na płycie kuchennej i zrumieniamy. Dodajemy do zupy pod koniec gotowania.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję