menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kaszę wsyp do miski i wbij do niej białko z jajka. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 30 minut. Teraz wymieszaj kaszę aż stanie się sypka. Rozgrzej w garnku olej i podsmaż ją przez 5 minut. Wlej 400 ml wrzątku, dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Przykryj pokrywką i gotuj na małym ogniu aż będzie miękka.

ocena:

Kasza gryczana Kuroniów

składniki

  • 200 g kaszy gryczanej
  • 1 białko
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kaszę wsyp do miski i wbij do niej białko z jajka. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 30 minut. Teraz wymieszaj kaszę aż stanie się sypka. Rozgrzej w garnku olej i podsmaż ją przez 5 minut. Wlej 400 ml wrzątku, dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Przykryj pokrywką i gotuj na małym ogniu aż będzie miękka.