menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Gotujemy mleko i gdy zacznie wrzeć wsypujemy na nie kaszę mannę. Najlepiej w trakcie wrzucania ubijać mleko i kaszę trzepaczką, gdyż kasza manna ma tendencje do zbijania się w grudki. Gotujemy na małym ogniu, ciągle mieszając przez 15 minut, doprawiamy do smaku masłem, cukrem i solą. Jak już wspominałem w rozdziale poświęconym kaszom, każdy musi sam wypracować jaką ilość kaszy będzie wrzucał do mleka, gdyż niektórzy lubią kaszę rzadką, a inni bardzo gęstą.

ocena:

Kasza manna na mleku

składniki

  • 1 l mleka
  • 100 g kaszy manny
  • 1 łyżka masła
  • sól, cukier

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Gotujemy mleko i gdy zacznie wrzeć wsypujemy na nie kaszę mannę. Najlepiej w trakcie wrzucania ubijać mleko i kaszę trzepaczką, gdyż kasza manna ma tendencje do zbijania się w grudki. Gotujemy na małym ogniu, ciągle mieszając przez 15 minut, doprawiamy do smaku masłem, cukrem i solą. Jak już wspominałem w rozdziale poświęconym kaszom, każdy musi sam wypracować jaką ilość kaszy będzie wrzucał do mleka, gdyż niektórzy lubią kaszę rzadką, a inni bardzo gęstą.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję